El futur de la Ona de Sants penja d’un fil

L’emissora local Ona de Sants, entitat que pertany a l’històric Ateneu Popular de Sants, ha anunciat públicament que es troba en una situació d’incertesa sobre la seva continuïtat. A la demanda de l’espai que ocupen els estudis per part de la propietària de l’immoble del carrer Premià 15, se li suma el degoteig de baixes tant d’anunciants com socis de l’entitat des de l’anunci de l’estat d’alarma de mes de març passat.
En aquell moment, la junta de l’entitat va anunciar que la propietat li requeria una part de l’espai dels estudis per instal·lar un ascensor a la finca, tal com obliga la normativa de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona. I, també, la resta del local per a usos propis. La Fundació de Cooperatives de Consumidors i Usuaris de Catalunya, propietària de tot l’edifici, va accedir a ampliar el termini per fer efectiva la sortida de l’emissora fins a mitjan gener de 2022, tres mesos més del que contemplava en primera instància. Amb aquest termini, els membres de l’Ona de Sants-Montjuïc han de cercar un espai nou on reubicar-se.

Solució complicada

Paral·lelament a l’anunci de finalització del contracte de lloguer, el director de l’entitat Ona de Sants, Germà Bustamante, va traslladar la seva preocupació al Regidor del Districte de Sants, Marc Serra.
Mentre es produïa una de les situacions més crítiques de la històrica entitat del barri, s’hi afegia una altra qüestió: el degoteig de baixes d’anunciants i socis, la qual cosa aboca l’entitat a una situació econòmica precària que en planteja el futur. Val la pena recordar que l’entitat és totalment autogestionada, i majoritàriament se sustenta a partir de les aportacions dels socis.

Una emissora històrica que lluita que seguir endavant


Ona de Sants va néixer com a taller de ràdio el 1985. És una de les emissores locals de Barcelona més antigues que segueixen en peu, i en aquest temps ha vist créixer professionals com de l’embergadura del polifacètic Òscar Dalmau, el divulgador científic Dani Jiménez o l’actor José Corbacho. Entre les activitats de dinamització social i cultural que organitza des de fa una colla d’anys destaca La Maratona, la recollida anual de joguines per donar suport a ses majestats els Reis d’Orient, conjuntament amb la Fundació Pare Manel, i el programa de ràdio ininterromput més llarg de la ràdio del país.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

1 Comenta

Els comentaris estan tancats.

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó