Es presenta el projecte d’habitatges APROP a la Bordeta

La proposta “Loggia” ha guanyat el concurs d’arquitectura per projectar i dirigir l’obra de construcció d’un edifici provisional de 40 habitatges a l’avinguda del Carrilet, entre la riera Blanca i la rambla de Badal. Aquesta proposta envolta l’edifici de 10 plantes amb un sistema de galeries que el fa visualment més lleuger i s’allunya del concepte de contenidor tancat. Les galeries seran alhora passeres d’accés als allotjaments, terrasses i espais de relació entre el veïnat.

L’edifici de l’avinguda del Carrilet, a la Bordeta, serà el tercer projecte d’allotjaments de proximitat provisionals (APROP) que es dugui a terme a Barcelona, després de la prova pilot al barri Gòtic i del bloc que es construirà aquest any a la Llacuna del Poblenou, a l’entorn de la plaça de les Glòries, amb mòduls condicionats dins d’antics contenidors marítims. L’Ajuntament, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), ha convocat un concurs de projectes per introduir, a partir d’ara, nous criteris arquitectònics en la concepció d’aquest tipus d’allotjaments. S’hi han presentat 26 propostes.

La guanyadora, titulada “Loggia”, és de l’equip format pels arquitectes Judith Crespo Rueda (del despatx F9), Oihana García Acín (Ojo Estudio) i César Vivas Millaruelo (Vivas Arquitectos), que durant els propers mesos redactaran el projecte definitiu i l’any vinent dirigiran les obres. Es preveu que puguin començar a executar-se al segon trimestre del 2022, en paral·lel a la reurbanització de l’illa per part del promotor privat de la resta dels edificis d’habitatge previstos.

La inversió municipal per a l’execució d’aquests 40 allotjaments APROP, 24 de dos dormitoris i 16 d’un, serà d’uns 6.750.000 euros. N’hi haurà cinc per planta (tres i dos de cada tipologia, respectivament) i hi podran viure al voltant de 90 persones. L’edifici tindrà vuit plantes d’habitatge sobre una planta baixa i la primera destinades a equipaments. Es preveu que a la planta baixa s’hi pugui instal·lar un equipament de proximitat obert al barri.

Amb el projecte “Loggia”, els allotjaments d’un dormitori tindran la mateixa amplitud que els de dos. Això s’aconsegueix agrupant tres contenidors per cada dos allotjaments individuals, que comparteixen la franja de serveis. Tots els allotjaments tindran terrasses de 9 metres quadrats, i les superfícies útils seran de 44 m2 (un dormitori) o 56 m2 (dos dormitoris). Es preveu reduir la demanda de climatització amb estratègies com l’orientació dels allotjaments al sud, protecció solar gràcies a l’anell de galeries, ventilació creuada i la reducció de pèrdues energètiques a façanes i vidres.

Habitatge social i d’urgència

Com en el cas de les Glòries, la meitat dels allotjaments de l’APROP de la Bordeta es destinaran a famílies amb informe favorable de la Mesa d’Emergència a l’espera d’habitatge definitiu, mentre que per l’altra meitat s’obrirà una convocatòria específica a famílies monoparentals inscrites al Registre de Sol·licitants d’habitatge públic, amb la previsió que també s’hi puguin inscriure noves persones.

Nota de Premsa

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó