Autor: Marc Lozano

S’inicia un procés participatiu per la transformació de l’Estació de Sants i entorns

La reforma de la infraestructura ferroviària de l’estació de Sants i del seu entorn urbà serà un projecte coordinat entre l’Ajuntament i Adif per garantir l’adaptació de la nova infraestructura al model de ciutat sostenible.

Les bases per elaborar el projecte es recullen en el protocol acordat avui amb Adif, que, a més de preveure la reordenació integral de l’estació de Sants, també inclou espais adjacents a la infraestructura. A més, el desenvolupament de la proposta específica tindrà la participació de la ciutadania per tal de plasmar les necessitats del veïnat.

La transformació de la infraestructura viària inclou la reforma i ampliació del vestíbul de l’estació, l’optimització de l’ús del subsol per alliberar espai en la superfície i la reordenació dels accessos i els fluxos de viatgers. Respecte a l’entorn de l’estació, el projecte té com a objectiu integrar la infraestructura d’acord amb criteris ecològics i socials, i preveu la recuperació de la plaça dels Països Catalans, el reforç de la connectivitat amb el transport públic i l’impuls de la mobilitat sostenible.

Per garantir la coordinació entre els agents municipals i Adif, el consistori crearà una oficina tècnica, des d’on es participarà en els estudis preliminars, que permetran establir les fases de desenvolupament, els costos i el calendari del projecte.

A més, el 26 de gener es posarà en marxa un procés de participació per tractar els detalls d’aquesta actuació, que s’estendrà fins al mes de maig, amb sessions informatives i debats sobre els criteris d’intervenció urbana i sobre com han de ser els espais públics i amb una darrera fase de retorn. Aquestes sessions es faran amb col·lectius específics i també de manera oberta a tota la ciutadania. També es crearà un espai al web Decidim Barcelona per seguir l’evolució de tot el procés participatiu.

Nota de Premsa

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó