L’escola de primària Can Clos no es tancarà finalment

La direcció política del Consorci d’Educació de Barcelona ha decidit descartar de forma definitiva el tancament de l’Escola Can Clos. L’aposta per la continuïtat de l’escola en aquest barri de la Marina s’acompanya amb un compromís formal per la millora del l’equipament educatiu per part de l’Ajuntament, que ha anunciat una inversió d’1,5 milions d’euros per fer-hi millores i reformes estructurals, a través del Consorci d’Educació, començant l’estiu vinent.

També es plantegen futures actuacions del Pla de Barris en la línia d’obrir l’equipament al barri amb usos educatius i comunitaris més enllà del temps escolar. Així mateix, s’ha comunicat al centre el compromís del Consorci de continuar treballant conjuntament amb la comunitat educativa de l’escola per garantir una oferta educativa de qualitat i un reforç del projecte vinculat a l’entorn natural dins del Parc de Montjuïc. El creixement previst del barri veí de la Marina del Prat Vermell també s’ha considerat a l’hora de prendre aquesta decisió, ja que es preveu que augmentarà la població i per tant la necessitat de places d’escola pública en aquest territori.

El mes de febrer de 2020, després que el Consell de Direcció del Consorci d’Educació es plantegés la fusió de l’Escola Can Clos amb l’Escola Enric Granados per al curs 2021-2022, es va comunicar a les famílies aquesta decisió amb el convenciment que era la millor opció per garantir a l’alumnat de l’Escola Can Clos un itinerari educatiu de qualitat. Els motius principals eren la baixa matrícula, les deficiències estructurals de l’equipament i la inversió que s’havia fet a l’Escola Enric Granados per ampliar-ne els espais. Això permetia acollir i donar-hi cabuda a l’alumnat de Can Clos. La decisió es va haver de posposar per la pandèmia de la covid-19. Des del moment en què es va plantejar la fusió, les famílies han reivindicat la continuïtat de l’escola i han plantejat a la direcció política del Consorci elements que li han fet decantar-se finalment per la seva continuïtat.

Nota de Premsa

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó