Aprofita! No són bitcoins, però són ‘RECS culturals’ a Sants i Poble-Sec

Text: Redacció, NOVACT. Imatge: NOVACT.

Fa aproximadament una setmana (1 de setembre) que circula la moneda digital REC (Recurs Econòmic Ciutadà) Cultural als barris de Sants i Poble-Sec.

El REC Cultural és la moneda ciutadana de Barcelona, una variant de les anomenades monedes socials o complementàries. Té l’objectiu d’afavorir l’economia local generant cohesió social als nostres barris.

És un programa de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa i el Pla de Barris, juntament amb NOVACT, que es va donar a conèixer a Barcelona l’1 de setembre.

Abans ja havia RECS a la ciutat, però no estaven enfocats a la cultura: Realment la moneda digital ‘REC’ va néixer l’any 2018 a través del projecte europeu B-MINCOME, liderat per
l’Ajuntament de Barcelona amb un disseny de l’associació NOVACT. El projecte combinava el Suport Municipal d’Inclusió, una renda bàsica mensual i un conjunt de polítiques actives. A través d’aquesta iniciativa, 533 famílies de l’Eix Besos van rebre un 25% del Suport Municipal d’Inclusió en RECS per gastar en el comerç local.

El REC Cultural és la versió cultural de la moneda ciutadana i és una prova pilot per a potenciar el teixit cultural local dels barris de Sants i Poble-Sec estimulant el consum, la producció i l’accés a la cultural local.

Per poder pagar en RECS Culturals com a usuàri/a particular cal descarregar-se l’aplicació
‘REC Barcelona’ a l’App store o Google play i registrar-se. Per entrar en la campanya RECREA amb REC Cultural i rebre el 50% de bonificació, caldrà canviar euros a RECS Culturals des de la mateixa aplicació. Hi apareixerà un baner de la campanya ‘RECREA amb REC Cultural’ per acceptar les condicions d’ús i poder participar. Un cop acceptades, s’obrirà el compte REC Cultural des d’on caldrà bescanviar euros a RECS Culturals per tal de rebre la bonificació i comprar als establiments donats d’alta.

Aquest és el manual d’ús de l’aplicació on també podràs consultar els establiments i equipaments culturals.
Per altra banda, a través de la passarel·la de pagament en RECS que han integrat dues
ticketeres: Magnetickets i Codetickets, les persones usuàries podran gaudir de les
bonificacions en RECS Culturals en les seves compres en les sales de concerts adherides.


També s’han adherit els tres Centres Cívics del districte: Cotxeres de Sants, Albareda i El Sortidor. En els quals es podrà gaudir d’un 50% de bonificació en les inscripcions dels cursos al setembre si es paga en RECS Culturals.

La campanya ja està activa i finalitzarà el 28 de febrer de 2023 (o abans si s’esgota la bonificació), però els RECS Culturals podran seguir circulant i es podran seguir usant als establiments adherits.

Més info.

Pollyana Hernández

=)

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó